Skip to content

Var snäll mot dig själv

  • by

Det är dig själv du ska leva med hela ditt liv – vare sig du vill det eller inte. Därför är det lika bra att vara snäll mot sig själv och göra det så enkelt som möjligt för dig att leva och må bra. Det enda du egentligen vet här i livet är att du kommer vara med dig själv och din kropp för resten av ditt liv. Resten är bara förhoppningar och önskningar, men ingenting som du egentligen kan veta säkert.

Därför kommer livet bli mycket enklare och roligare om du är snäll mot dig själv och om du lär känna din kropp och vad den vill. Att göra sådant som du mår bra av borde vara en självklarhet, men tyvärr är det inte så för alla. Detta är något som ofta gör att livet känns jobbigt och svårt i vissa lägen.

Sätt inte käppar i dina egna hjul

Det kan verka lättare sagt än gjort att vara snäll mot sig själv. Men för att börja kan du lova dig själv att behandla dig själv såsom du behandlar människor du älskar. Det kan kännas konstigt och fake i början, men ju längre och ju mer du gör det desto lättare kommer det att bli.

Istället för att vara din egen värsta kritiker så var din egen bästa vän. Sätt inte käppar i dina egna hjul utan gör det som du mår bra av, vilket i sig ofta leder till att du får ett så bra liv som möjligt. Så länge du inte skadar eller sårar någon annan är du den viktigaste personen i ditt liv.