Skip to content

Ta fram barnet i dig

  • by

Att bli vuxen är en del av livet. Men någonstans inom dig kommer alltid barnet att finnas kvar. Ditt barnasinne finns alltid där även om det går lång tid mellan gångerna du använder det. Att ta fram barnet i dig kan hjälpa dig i svåra beslut och vid vägval där du inte vet vilken riktning du ska ta. Vad hade 10-åriga du gjort eller mått bra av?

När passar det och inte?

Att tänka vad man hade gjort som barn är kanske inte det mest optimala i alla lägen. Men när det kommer till att lyssna på dig själv och din kropps behov är det alltid en bra idé. När du var barn försökte du med stor sannolikhet inte tysta ner din hunger eller fortsatte leka och umgås med andra när du var trött.

När det kommer till olika professionella sammanhang är det inte alltid det bästa att tänka som du gjorde när du var barn. Om du till exempel jobbar på en nyhetssajt och ska leta efter de senaste trenderna inom nyhetsvärlden blir det inte så bra om du går in på https://www.storochliten.se/lego-friends som var din favorit-hemsida när du var barn.

Men om du tar till ditt sunda förnuft och alltid är mån om din egen hälsa så kommer det här med din barnslighet och ditt barnasinne att komma automatiskt. Tänk inte på det så mycket utan gör det bara när det känns rätt och passande. Lek om du vill när du går förbi en lekpark under din lediga dag – det kommer bara göra dig gott!