Skip to content

Återuppliva dina gamla möbler

  • by

Du behöver inte köpa allting nytt, utan många saker som du redan har hemma kan enkelt återupplivas med några små knep och metoder. Med mer pengar över till annat, kan du använda pengarna till andra saker i livet. Ett bra välmående kommer ofta från att hålla dig aktiv, röra på dig, hålla dig sysselsatt och även ha en bra ekonomi. Så genom att ta tillvara på dina äldre möbler, kan du få en mer stadig ekonomi.

Leta på second hand

Second hand och loppis är en guldgruva, där du kan hitta mängder av fina möbler för en liten slant som du sedan kan måla om eller putsa till. Däribland ett nytt fällbart bord är en multifunktionell möbel som kan användas på flera olika sätt. Antika möbler kostar vanligtvis något mer, men du kan hitta riktiga fynd även där. Besök närmsta second hand eller leta online för att hitta en ny möbel som du kan piffa upp ditt hem med.

Rusta upp gamla möbler

Med lite färg och sandpapper kommer du långt. Du kan enkelt avlägsna gammal och avflagnad färg, för att sedan måla eller lacka om möbeln på nytt. De äldre stolarna eller ärvda byrån, kan snabbt få tillbaka sin forna glans igen.

 

Äldre stolar kan även rustas upp och lämnas in till en möbeltapetserare för att få en ny stoppning och dyna. Att utföra denna typ av upprustning själv är ingenting som vi rekommenderar, då det krävs träning och även kräver en hel del kunskap. Men kan fortfarande spara dig en del pengar, istället för att köpa helt nya möbler.