Skip to content

Bjud vännerna på middag

  • by

Att bjuda hem sina vänner på middag kan vara en svår uppgift. Någon av dina vänner kanske är vegan eller allergiker, och då är det lätt att börja se svårigheter. Går det då att få till en sån där lyxig middag som man vill ta kort på och posta i instagramflödet? Jo det är klart man kan lösa det.

Börja med att fundera på vad alla faktiskt kan äta istället för att låsa fast dig vid vad folk inte äter. Man ska t.ex. inte underskatta en färgstark och god sallad en varm sommarkväll. Vill man ha någon form av kött i salladen så går det att byta ut mot tofu, kikärtor eller varför inte bönor till veganen. Marinera det alternativa proteinet i samma marinad så kommer det bli supergott.

Vill man inte ha sallad så kan man alltid göra egen pizza. Just pizza är så smidigt eftersom alla kan välja själv vad de vill ha på och inte. Äter alla samma saker kan man göra flera pizzor med olika toppings och göra en pizzabuffé. Detta tillsammans med ett glas rödvin kommer göra kvällen fantastisk, och instagramflödet likaså.

Dra dig inte för att bjuda hem dina vänner på middag bara för att det kan vara svårt att göra mat som passar alla. Det behöver inte vara svårare än att man byter ut vissa saker. Ta tag i det redan till helgen och varva ned efter den tunga jobbveckan med en uppiggande afterwork vet jag!