Skip to content

Koppla av under helgen

  • by

Det är inte ovanligt att känna stor stress över sitt jobb. Det är deadlines, möten och kunder om vartannat och det finns inte speciellt mycket tid över till avslappning. Därför är det väldigt viktigt att faktiskt kunna slappna av helt och hållet under helgen, annars riskerar man att bli utbränd.

Många ägnar nog större delen av helgen åt hushållsarbete som städning, tvätt och disk. Efter jobbet på veckodagar är det lätt att känna sig slut och direkt sjunka ned i soffan. Gör inte det! Fixa hushållsarbetet litegrann varje kväll under vardagarna så kommer den där stora arbetsbördan inte finnas kvar när det väl blir helg. Istället kommer du då få tid för att sitta och äta frukost extra länge, titta på den där filmen du så länge velat se och ta en promenad i den friska luften.

Ett tips är att ägna dig åt någon form av handarbete som t.ex. stickning eller målning som inte innefattar skärmar. På så sätt hjälper vi våra hjärnor att slappna av och inte grubbla över annat än det man gör just där och då. Sätt dig gärna ute och gör detta om det är fint väder. Vi behöver trots allt solens ljus för att hålla oss friska och för vissa kan det bli lite dåligt med utevistelse under arbetsdagar.

Huvudsaken är att vi mår bra, så spendera helgen på det sättet som får just dig att känna dig pigg. Tänk inte på jobbet för en stund utan lägg bara energi där på veckorna!