Skip to content

Må bra på jobbet

  • by

Eftersom många spenderar den mesta tiden av sina liv på jobbet är det viktigt att må bra på jobbet. Jobbar man på ett jobb där man inte trivs kommer kan det i längden även påverka andra områden och delar av livet. Så om du inte mår bra på jobbet är det dags att göra en förändring.

Om du inte vill byta jobb finns det saker du kan göra för att förbättra ditt mående ändå. Du kan bland annat prata med din chef eller dina kollegor om vad det är som inte får dig att må bra. Förhoppningsvis är de alla bra människor som respekterar dig. Genom att berätta för andra får de vetskap om hur du känner och kan då förändra. Om du inte berättar – hur ska de veta?

Om det inte beror på andra

Anledningen till att du inte mår bra på jobbet är inte alltid på grund av din chef eller dina kollegor. Det kan vara att du inte trivs i ditt kontor, exempelvis om du har en kontorsstol som inte passar dig eller ett alldeles för högt skrivbord. Detta kan ordnas snabbt bara du tar tag i saken.

Det är tyvärr ingen som kommer att fråga dig om du sitter skönt eller om ditt skrivbord är ergonomiskt. Därför behöver du själv gå eller skicka ett mail till chefen om att du vill ha ett nytt skrivbort från https://banquet.se/kontorsmobler/skrivbord/hoj-och-sankbara-skrivbord/. Genom att ha konkreta exempel på vad du önskar ha är sannolikheten större att du kan få det för att därefter må bättre.